Świąteczny stół w biało-czerwonych kolorach narodowych na Święto Niepodległości.

2017-11-03
Świąteczny stół w biało-czerwonych kolorach narodowych na Święto Niepodległości.Trochę nieśmiało, ale coraz częściej celebrujemy nasze narodowe Święto Niepodległości w dniu 11 listopada, szczególnie gdy ten dzień zaczął być dniem wolnym od pracy. Jest to wspaniała okazja, aby zgromadzić rodzinę przy świątecznym stole. Polska tradycja często jest zagłuszona moncym marketingowo głosem zza oceanu promującym ich święta. Polacy nie gęsi... swoje święto mają :) Możemy być dumni z pokoleń Polaków i naszej Ojczyzny. Celebrujmy nasze święta i zwyczaje, - pielęgnujmy naszą tradycję i historię.
Dokładam moja cząstkę wiedzy i zdolności z mojej branży :)
Proponuję świąteczny stół na Święto Niepodległości w biało czerwonej aranżacji. 
Biały obrus jest klasyką - pasuje do wszystkiego i zawsze. W dniu 11 listopada biały obrus to konieczność. Może być to obrus plamoodporny TU LINK , bawełniany TU LINK haftowany richelieu TU LINK haftowany tzw.haftem płaskim TU LINK ale biały:)
Na zdjęciu stół jest nakryty praktycznym plamoodpornym obrusem w komplecie z serwetkami Różyczka TU LINK. Haft na serwetkach i obrusie nawiązuje do białych róż, które zdobią stół.


Serwetki Mereżka są ozdobione wstążkami w barwach narodowych. W naszym sklepie e-obrus.pl znajdziecie Państwo dwukolorową wstążkę biało-czerwoną , która może być fantazyjnie zawiązana na serwetkach lub kwiatach TU LINK
.
A tu kilka inspiracji z wykorzystaniem barw narodowych:




Oprócz białego obrusu i serwetek prostą ozdobą stołu zawsze są kwiaty i świece, które ozdobiłam koralikami białymi i czerwonymi. Do poniższej inspiracji wykorzystałam świece wodne (wielokrotnego użycia) z naszego sklepu e-obrus.pl TU LINK


Tu instrukcja wykonania świecy w biało-czerwonych kolorach:




inspiracja na dzień niepodległości
Wielkopolska słynie z rogali świętomarcińskich - te właśnie rogale samoistnie wpisują się w skład świątecznego menu w Dzień Niepodległości. Dzień ten to także imieniny Marcina. Kolejny punkt w świątecznym menu narzuca się sam zgodnie z polskim powiedzeniem gęsina na Świętego Marcina. Pieczona gęś -tradycyjne polskie danie, które warto sobie przypomnieć w tym świątecznym dniu. 
Do zdjęć wykorzystałam zastawę stołową Julia i kryształowe kieliszki ANITA ze sklepu www.polszklo.com.pl

Mam nadzieję, że namówiłam Państwa do świętowania w gronie rodziny przy biało-czerwonym stole w dniu Święta Niepodległości. 
Pozdrawiam serdecznie, Alicja Kalisiak


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel